Vakantiehuizen in de Dordogne
Stuk voor stuk bijzonder, modern en comfortabel!

Sarlat en omgeving

Sarlat ligt in het hart van de Périgord Noir, in het Zuid Oosten van de Dordogne en op ongeveer 1000 km afstand van Utrecht. Dit middeleeuwse stadje is een streling voor het oog.

De omgeving heeft ontzettend veel te bieden en met name de vallei van de rivier Dordogne is een parel. Voor een overzicht van mogelijke activiteiten kunt u naar onze pagina activiteiten in de Dordogne gaan. 


Bereikbaarheid

De streek is eenvoudig te bereiken per auto: de snelweg naar het zuiden loopt op 20 km van Sarlat. Er wordt regelmatig gevlogen op zowel Bergerac (www.transavia.com) als op Brive (www.cityjet.com).


Het klimaat in de Dordogne

Het weer tijdens uw vakantie is natuurlijk erg belangrijk. Helaas kunnen wij u geen weergarantie geven, maar wel wat algemene informatie.

De Périgord Noir staat sterk onder invloed van het landklimaat van het Massif Central. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur op 27,5°C en is het regelmatig warmer dan 30°C. De Périgord Noir is een van de zonnigste streken van Frankrijk. De gemiddelde temperaturen per maand zijn (bron: Meteo France):

Maart - 15 °C

April - 17,5 °C

Mei - 21,5 °C

Juni - 25,1 °C

Juli - 27,5 °C

Augustus - 27,6 °C

September - 24,2 °C

Oktober - 19,5 °C